Feyenoord plaatst zich voor bekerfinale dankzij simpele zege op Willem II

februari 2018 • Samenvattingen

Feyenoord houdt nog altijd zicht op een prijs. De Rotterdammers hebben zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de TOTO KNVB Beker, door met 3-0 te winnen van Willem II.

De thuisploeg begon goed en kreeg via Ridgeciano Haps de eerste kans van de wedstrijd. Ook Karim El Ahmadi deed een poging, maar zijn schot werd knap gered door doelman Mattijs Branderhorst.

De Rotterdammers bleven aanzetten en openden na 21 minuten de score. Haps trok door tot de achterlijn, om de bal vervolgens voor te brengen. Steven Berghuis was attent en schoot raak: 1-0.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst vergat verder uit te lopen, terwijl Willem II weinig liet zien in aanvallend opzicht. In de tweede helft was Damil Dankerlui verantwoordelijk voor het gevaarlijkste moment van de Tilburgers, al wist doelman Brad Jones te redden.

Na een uur spelen zette Robin van Persie de 2-0 op het scorebord. Haps kwam het strafschopgebied binnen en speelde de spits aan, die hoog raak schoot. Tonny Vilhena besliste het duel vlak voor tijd door de derde Rotterdamse treffer binnen te schieten.

In de bekerfinale zal Feyenoord het opnemen tegen AZ Alkmaar, dat eerder deze avond met won van FC Twente.