Willem II vernedert PSV

maart 2018 • Samenvattingen

PSV heeft zaterdagavond op bezoek bij Willem II een pijnlijke nederlaag geleden. De Eindhovenaren gingen met 5-0 ten onder.

Willem II beet regelmatig van zich af. Ben Rienstra was na een kwartier spelen dicht bij de openingstreffer, maar vond doelman Jeroen Zoet. Nadat Luuk de Jong het Tilburgse doel nog onder vuur nam met een omhaal, wist Rienstra aan de andere kant het net te vinden.

Vlak voor rust wilde De Jong een penalty, maar scheidsrechter Björn Kuipers ging er niet in mee en gaf de spits geel wegens protesteren. Na de thee maakte PSV geen enkele kans meer.

Tien minuten na rust knalde Fran Sol de 2-0 binnen en weer tien minuten later zette de Spanjaard de 3-0 op het scorebord met een benutte penalty.

Rienstra maakte de vierde Tilburgse treffer en tot overmaat van ramp moest Derrick Luckassen in de blessuretijd eraf met twee keer geel en kreeg PSV opnieuw een penalty tegen. Sol faalde niet: 5-0.