ADO boekt belangrijke zege in Rotterdam

maart 2018 • Samenvattingen

ADO Den Haag heeft in de strijd om een playoff-ticket drie belangrijke punten gepakt. De residentieclub won op bezoek in Rotterdam met 1-2 van Excelsior.

De thuisploeg had het betere spel en na 26 minuten kwam Excelsior dan ook op voorsprong. Milan Massop kopte raak uit een corner.

ADO kwam in het tweede bedrijf goed uit de kleedkamer en kwam na zes minuten op gelijke hoogte. Een inzet van Abdenasser El Khayati belandde op de paal, waarna Bjørn Johnsen de gelijkmaker binnen kopte.

Het spel ging daarna op en neer en beide ploegen kregen kansen. Een kwartier voor tijd was opnieuw Johnsen de gevierde man. De spits haalde uit en via de voet van Wout Faes belandde de bal in het doel: 1-2.

ADO ontsnapte nog, omdat Ali Messaoud op de lat schoot. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk slaagde erin om de voorsprong vast te houden.