Ajax trakteert zichzelf na rust op bezoek bij Sparta

maart 2018 • Samenvattingen

Ajax heeft zondagmiddag een ruime zege geboekt op bezoek bij Sparta Rotterdam. Dankzij een prima tweede helft werd het 2-5.

Michiel Kramer kopte in de 32e minuut Sparta op voorsprong, maar lang kon er niet genoten worden van die voorsprong. Lasse Schöne vond David Neres, die op zijn beurt de bal aan Klaas-Jan Huntelaar gaf. De spits rondde van dichtbij af.

Na de thee wist Ajax de klus te klaren. Schöne schoot een vrije trap onhoudbaar binnen. Enkele minuten later tikte Justin Kluivert binnen op aangeven van Donny van de Beek: 1-3.

Hakim Ziyech zette de 1-4 op het scorebord. De middenvelder draaide naar binnen en krulde de bal fraai in de verre hoek. De spelmaker ging in de 83e minuut ook nog achter een vrije trap staan en schoot over de Sparta-muur raak.

Ryan Sanusi deed in de blessuretijd nog wat terug met een vrije trap: 2-5.