Willem II buigt achterstand om en pakt drie punten in waterballet

maart 2018 • Samenvattingen

Willem II heeft zaterdagavond op een doorweekt veld een 0-2 achterstand omgebogen naar een 3-2 overwinning tegen FC Utrecht. Daarmee doen de Tilburgers een flinke stap richting handhaving.

Na twintig minuten opende Gyrano Kerk de score met een intikkertje. Een fraai schot van Sander van de Streek leek Utrecht de drie punten te bezorgen, maar nog voor rust kwam Willem II langszij. Thom Haye krulde een vrije trap fraai in de kruising en Kostas Tsimikas trof doel met een halve omhaal.

Vijf minuten na de thee zette Fran Sol de Tilburgers op voorsprong met een lobje. Het was zijn vijftiende competitietreffer en daarmee is hij de topscorer van de Eredivisie. Ondanks dat Freek Heerkens in de 78e minuut nog rood kreeg, hield Willem II stand: 3-2.