Logo Voetbalblog
Dit is het Ajax uitshirt in 2021-2022

Het Ajax uitshirt van 2021-2022 is een blauw shirt met donker- en lichtblauwe verticale strepen. Dit uittenue is geïnspireerd door de eerste jaren van de club, toen de Amsterdammers altijd aantraden in een gestreept tenue. Bestel het Ajax uitshirt van 2021-2022 met korting!

© Ajax

Net als altijd is het shirt ontworpen door adidas, die de twee kleuren in mooi Engels ‘Glory blue’ en ‘Legend Ink’ noemt. Tussen de strepen zit een small, mintkleurige lijn. Het uitshirt van Ajax is geïnspireerd door de eerste jaren van de club, toen de Amsterdammers in een gestreept thuistenu speelden. Sinds de jaren 80 heeft Ajax elk decennium een gestreept uitshirt.

© Ajax

Het typische rood-wit van Ajax komt niet terug op het uitshirt. Wel zijn de drie Amsterdamse kruizen aanwezig, achterop de nek.

© Ajax

Ook in het seizoen 20/21 was het uitshirt van Ajax blauw, zij het in een meer lichte kleur. Dat tenue leek op het uitshirt van 2011. Ajax werd in beide seizoen kampioen, dus misschien is het blauw de Godenzonen ook in 21-22 goedgezind. Dat was overigens het laatste seizoen van Jan Vertonghen in Ajax-dienst.

Bestel het Ajax uitshirt van 2021-2022 met korting!

Jan Vertonghen in blauw uitshirt
© Pro Shots

Vers

Populair