Logo Voetbalblog
Dit is het nieuwe uitshirt van Ajax voor 2020/2021
© Ajax

Dankzij gelekte beelden was al even bekend hoe het nieuwe uitshirt van Ajax eruit zou zijn. Nu hebben de Amsterdammers het shirt ook écht op hun officiële kanalen gelanceerd. Het gaat dit jaar om een blauw shirt met retro borstelpatroontje. Dit is het nieuwe uitshirt van Ajax voor het seizoen 2020/2021.

Het uitshirt van Ajax voor 2020/2021
© Ajax

IJzig blauw wordt de kleur van het nieuwe uitshirt genoemd, ‘Icy Blue’ in mooi Engels. adidas maakt gebruik van templates en dat betekent dat dit uitshirt niet uniek is. Het borstelpatroon van het tenue is gelijk aan het uitshirt van Schotland.

Dit is het uitshirt van Ajax van 2020/2021
© Ajax

Natuurlijk zijn aan het uitshirt wel degelijk unieke Ajax-kenmerken toegevoegd. De hals is rood en wit gekleurd en ook het clublogo op de borst is rood. Uiteraard zijn ook de drie sterren van Ajax aanwezig.

Uitshirt van Ajax 2020/2021
© Ajax

Uitshirt van Ajax was al eerder blauw

Wie in 2011 al kon lopen herkent de kleur misschien van het uitshirt uit dat seizoen. Dat jaar werd Ajax kampioen, dus misschien is het blauw de Godenzonen ook in 20-21 goedgezind. Dat was overigens het laatste seizoen van Jan Vertonghen in Ajax-dienst. Is de terugkeer van het lichtblauw een teken aan de wand dat hij terugkeert in Amsterdam? Het uitshirt was toen bedrukt met zwarte letters, nu is het wit.

Het nieuwe uitshirt van Ajax kun je kopen in de officiële Ajax fanshop.

Jan Vertonghen in blauw uitshirt
© Pro Shots

Vers

Populair