Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 55 69 35 82. Liever mailen? Kan ook.

Flinke strijd tussen keepers bij Feyenoord komend seizoen

Door
30-06-2018 om 18:47
Mailen

Het nieuwe seizoen is nog maar net begonnen, maar het lijkt er nu al op dat er bij Feyenoord een flinke keepersstrijd zal losbarsten komend seizoen. Welke keepers heeft Feyenoord allemaal?

Brad Jones

De inmiddels 36-jarige Jones was afgelopen seizoen de vaste doelman van Feyenoord: in 31 van de 34 Eredivisie-duels stond hij onder de lat. Toch was Jones zeker niet altijd onbetwist. Met de jonge talenten die hij achter zich heeft, is een vaste plaats onder de lat komend seizoen geen zekerheid.

Justin Bijlow

De 20-jarige Bijlow mocht afgelopen seizoen de laatste twee duels in de Eredivisie keepen. Nu Jones nog ontbreekt vanwege het WK en Vermeer vanwege zijn blessure, krijgt Bijlow de uitgelezen kans om zich te bewijzen en misschien te stijgen in de pikorde.

Kenneth Vermeer

Afgelopen half jaar werd Vermeer verhuurd aan Club Brugge, waar hij net als bij Feyenoord op de bank belandde. Daar kwam vervolgens ook nog eens een pittige blessure bij, waarvan Vermeer nog altijd niet hersteld is. Hoewel Van Geel aangaf dat Feyenoord hem in staat zal stellen om zo snel mogelijk te revalideren, lijkt de rol van Vermeer bij Feyenoord wel uitgespeeld.

Ramón ten Hove

Ten Hove lijkt vooral afhankelijk van wat er met de andere keepers gaat gebeuren, al krijgt hij van Van Bronckhorst in ieder geval de kans om zich te bewijzen. Zo maakte hij in het met 1-8 gewonnen oefenduel met S.D.C. Putten ook zijn minuten.

Jordie van Leeuwen

Van Leeuwen tekende onlangs zijn eerste contract bij Feyenoord. Hij speelde sinds zijn negende in de jeugdopleiding, maar moest die in 2013 verlaten. Hij sloot aan bij de amateurs van Feyenoord, om vervolgens weer terug te keren bij de profs. Het leverde de nu 17-jarige Van Leeuwen uiteindelijk een contract op. Komend seizoen zal bij met Elber Evora strijden om de keeperspositie in Feyenoord 2.

Elber Evora

Een week eerder dan Van Leeuwen tekende Evora zijn eerste profcontract. Ook hij is een kind van de club en mag zich nu bewijzen. Met Van Leeuwen strijdt hij komend seizoen om een plek onder de lat in Feyenoord 2.

Meer over: