Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 55 69 35 82. Liever mailen? Kan ook.

Kew Jaliens wil Nederlandse voetballers naar Australië halen

Door
04-08-2018 om 23:02
Mailen

Kew Jaliens speelde aan het einde van zijn profcarrière voor Newcastle Jets en Melbourne City. Toen hij stopte als profvoetballer, besloot hij met zijn gezin in Australië te blijven.

De 39-jarige Jaliens speelt nog altijd graag een potje voetbal en doet dat nu bij Weston Workers Bears. Een club die op een niveau speelt dat vergelijkbaar is met de Nederlandse Hoofdklasse. De club wil graag het niveau omhoog tillen en daar heeft Jaliens ook een grote rol in, zo vertelt hij aan VICE Sports.

“Ik wil het heel anders aanpakken en ben ook op zoek naar nieuwe spelers. Ik zoek ook voetballers uit Nederland”, aldus Jaliens. “Ik heb contacten met zaakwaarnemers en andere mensen uit het wereldje. Op LinkedIn stuur ik nog weleens een bericht naar mensen. Ik mik op goede amateurspelers, voor hen kan het financieel aantrekkelijk zijn. Ze kunnen hier bij de sponsoren van de club werken. Daar komen de inkomsten van het voetbal dan nog bovenop.”

Nederlandse WK-finalist duikt op bij nieuwe Amerikaanse club