?>
KNVB vraagt Eredivisie-clubs om hulp voor Ajax

De KNVB heeft aan alle Eredivisieclubs gevraagd of ze willen meedenken over het speelschema van de Eredivisie. Dit in verband met het onverwachte succes van Ajax in Europa.

De voetbalbond ging er, op het moment dat het speelschema voor de Eredivisie werd gemaakt, namelijk niet vanuit dat een Nederlandse club in de halve finale van de Champions League uit zou komen . Hierdoor zijn er speelronden ingepland rond de speeldata van de halve finales van de Champions League.

Omdat Ajax zich voor de halve eindstrijd tegen Tottenham Hotspurs heeft geplaatst, gaan twee wensen in het reglement van de KNVB niet in vervulling. Zo wil de KNVB dat alle duels in de laatste twee speelronden gelijktijdig worden afgehandeld. Dit in verband met het belang van deze duels. Ook wil de voetbalbond dat clubs die Europees spelen niet korter dan 48 uur voor dat duel in competitieverband spelen.

Om het laatste criterium toch mee te nemen, werd in eerste instantie over gedacht om het duel tussen De Graafschap en Ajax te vervroegen naar de vrijdagmiddag. Dit is alleen qua organisatie voor de club uit Doetinchem onhaalbaar: de veiligheid kon niet worden gegarandeerd in combinatie met alle evenementen rond Koningsnacht en -dag.

De KNVB zit in een lastig parket en hoopt daar samen met alle achttien Eredivisieclubs uit de komen. De optie die het meest voor de hand lijkt te liggen, is het verplaatsen van de laatste twee speelrondes naar 12 en 19 mei, zodat Ajax zich in alle rust kan voorbereiden op de halve finales van het Miljoenenbal. Ook worden op die manier de Eredivisieduels in de laatste twee speelronden gelijktijdig gespeeld. De bekerfinale van 5 mei tegen Willem II wordt niet verplaatst.

Trending

Vers