Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 55 69 35 82. Liever mailen? Kan ook.

Nieuwe stap in bouw Feyenoord-stadion

Door
02-05-2019 om 17:15
Mailen

Volgens het Financieel Dagblad is er een beslissing genomen omtrent de bouwgroep die het nieuwe stadion van de Rotterdammers gaat bouwen. Bam-Besix, (samen onder de naam ”De Nieuwe Ploeg’’)  zou achter de schermen de opdracht hebben gekregen. Het concern is in het verleden betrokken geweest bij de bouw van verschillende stadiums in Nederland, Duitsland en Zuid-Afrika.

Het ontwerpteam voor het nieuwe stadion bestaat uit BAM en Besix, OMA, HaskoningDHV en IGG.

De bouw van het stadion zal rond de 365 miljoen euro gaan kosten. De nieuwe thuishaven van Feyenoord zal plaatshebben voor 63.000 toeschouwers. De club uit Rotterdam is nog steeds bezig met voldoende eigen vermogen te vinden om de bouw te realiseren. De deadline voor de financiering is in de lente van 2020.

De buurt rondom het nieuwe stadion krijgt een grondige facelift. Zo is het de bedoeling om een bioscoopcomplex, verschillende horecagelegenheden, winkels en recreatiemogelijkheden te bouwen. De huidige Kuip wordt een atletiekbaan waar enkel de eerste ring van het stadion zal blijven bestaan.

Meer over: