Logo Voetbalblog
Meest waardevolle doelmannen in de Eredivisie

Voetbalnieuws

Meest waardevolle doelmannen in de Eredivisie

Met het einde van het seizoen in aantocht is het tijd om kijkje te nemen naar de meest waardevolle spelers in de Eredivisie. Hoe hebben de spelers van de grote clubs het er vanaf gebracht en is er misschien een verassing in de evolutie van de marktwaardes.

Voor elke linie is er een top 5 van de meest waardevolle spelers. Deze top 5 is tot stand gekomen dankzij gegevens van transfermarkt.nl. Let op: deze top 5 bestaat uit meest waardevolle speler, dit zijn dus niet per definitie de beste spelers.

Vandaag een kort overzicht van de 5 doelmannen met de hoogste marktwaarde.

5: Justin Bijlow – Feyenoord

Huidige marktwaarde: 3 miljoen euro

De 21-jarige keeper van Feyenoord is bezig aan een sterk seizoen. Met de Rotterdammers bezet hij momenteel een derde plek in de Eredivisie. Het jeugdproduct van Feyenoord is dit jaar de concurrentie aangegaan met Kenneth Vermeer. Beide spelers hebben 16 wedstrijden in doel gestaan.

In 16 wedstrijden wist Bijlow 5 keer de nul gehouden.

4: Marco Bizot – AZ

Huidige marktwaarde: 3.5 miljoen euro

De 28–jarige doelman is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club uit Alkmaar en heeft recent zijn eerste oproep voor het Nederlands elftal gekregen.

In 32 Eredivisiewedstrijden kreeg Bizot 39 tegendoelpunten te verwerken en heeft hij 13 keer de netten schoon gehouden.

3: Lars Unnerstall – VVV

Huidige marktwaarde: 3.5 miljoen euro

Misschien wel de meest verassende speler in de top 5 van waardevolste doelmannen. De 28-jarige Duitser is momenteel door PSV verhuurd aan VVV. Ondanks 58 tegendoelpunten in 31 wedstrijden is Unnerstall vaak één van de betere spelers bij Venlo.

Met het eventuele vertrek van Zoet en Room bij PSV bestaat de kans dat Unnerstall volgend jaar zijn kans krijgt bij de Eindhovense hoofdmacht.

2: Jeroen Zoet – PSV

Huidige marktwaarde: 12.5 miljoen euro

De 28-jarige Nederlands international staat in eigen land al jaren bekend als een betrouwbare keeper. Dit seizoen bewees hij nogmaals zijn waarde voor de Eindhovenaren met 16 clean sheets in 32 wedstrijden.

Zoet bewijst met zijn prestaties dat hij een stap hogerop aankan, of hij PSV ook daadwerkelijk zal verlaten blijft een groot vraagteken.

1: Andre Onana – Ajax

Huidige marktwaarde: 35 miljoen euro

De doelman met de hoogste marktwaarde van dit seizoen is ongetwijfeld Andre Onana. Het sluitstuk van Ajax heeft dit seizoen 16 keer de nul gehouden in 31 wedstrijden. Dit is minder dan nummer 2 Jeroen Zoet, maar door de Europese campagne van Ajax heeft zijn marktwaarde een serieuze boost gekregen.

Of Ajax de doelman volgend seizoen nog onder de lat heeft staan is nog af te wachten.

Logo Voetbalblog