Wijnaldum speelt hoofdrol in sprookje op Anfield

mei 2019 • Voetbalnieuws

Liverpool heeft zich, na een sensationele avond op Anfield, voor de tweede keer op rij geplaatst voor de finale van de Champions League. Na de 3-0 overwinning vorige week in Camp Nou, leek Barcelona zo goed als zeker van een plek in de finale. De ploeg van ondermeer Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk won op Anfield echter met 4-0 en plaatste zich zodoende voor de finale in het Wanda Metropolitano.

Liverpool kwam in een kolkend Anfield al snel op een 1-0 voorsprong. Divock Origi wist in de 6e minuut een rebound op het schot van Henderson simpel binnen te tikken. Vanaf dat moment leek Barcelona de wedstrijd wat meer onder controle te krijgen. De Catalanen kregen zelfs een aantal mogelijkheden om het tweeluik definitief in het slot te gooien. Deze mogelijkheden werden mede door goed keeperswerk van Alisson onschadelijk gemaakt.

Klopt bracht in de tweede helft Georginio Wijnaldum binnen de lijnen. Een wissel die de wedstrijd volledig op zijn kop zou zetten. In de 54e minuut kon de 28-jarige Rotterdammer een voorzet van Alexander-Arnold binnenlopen (2-0). Twee minuten later kopte diezelfde Wijnaldum uit een voorzet van Shaqiri de 3-0 op het scorebord. Het tweeluik werd uiteindelijk beslist door een slim genomen hoekschop van Alexander-Arnold. Hierdoor kon Origi met een droge knal zijn tweede doelpunt van de wedstrijd noteren. Een slotoffensief van de Catalanen leidde niet tot grote kansen, waardoor de 4-0 stand tot het eind op het scorebord bleef staan.

Liverpool weet vanavond of het Ajax of Tottenham tegenkomt in de finale van de Champions League. De Amsterdammers verdedigen in de Johan Cruijff Arena een 1-0 voorsprong.