Logo Voetbalblog
Meest waardevolle aanvallers van de Eredivisie

Met het einde van het seizoen in aantocht is het tijd om kijkje te nemen naar de meest waardevolle spelers in de Eredivisie. Hoe hebben de spelers van de grote clubs het er vanaf gebracht en is er misschien een verassing in de evolutie van de marktwaardes.

Voor elke linie is er een top 5 van de meest waardevolle spelers. Deze top 5 is tot stand gekomen dankzij gegevens van transfermarkt.nl. Let op: deze top 5 bestaat uit meest waardevolle speler, dit zijn dus niet per definitie de beste spelers.

In het vierde en laatste deel van de reeks ‘’Marktwaardes in de Eredivisie’’ kijken we naar het aanvallend compartiment van de teams. Welke aanvallers in de Eredivisie hebben de hoogste marktwaarde na dit seizoen en hoe hebben ze gepresteerd in de competitie.

5: Kasper Dolberg – Ajax

Huidige marktwaarde: 22 miljoen euro

Dolberg is dit seizoen niet meer de favoriete spits bij Ajax. Ondanks zijn beperkte speeltijd (24 wedstrijden waarvan het grootste deel als invaller) wist hij dit seizoen toch 11 doelpunten te maken. Daarnaast was hij goed voor 5 assists en kwamen 79% van zijn passes tot een goed eind.

De jonge Deen staat al enkele jaren in belangstelling van grotere clubs in het buitenland, de vraag is alleen of hij dit seizoen voldoende heeft laten zien om zijn transfer te bewerkstelligen.

4: Steven Bergwijn – PSV

Huidige marktwaarde: 30 miljoen euro

De 21-jarige vleugelspeler is dit seizoen ene vaste waarde bij de club uit Eindhoven. Dit seizoen was hij in 31 wedstrijden maar liefst goed voor 14 doelpunten en 12 assists. Daarbij is hij een constante dreiging voor de tegenstanders waarin hij 14 grote kansen voor zichzelf en zijn medespelers wist te creëren.

Bergwijn heeft het naar zijn zin in Eindhoven maar staat al enige tijd in belangstelling bij tal van topclubs. Zo jagen onder andere Arsenal, Manchester United en Internationale op zijn handtekening.

3: David Neres – Ajax

Huidige marktwaarde: 32 miljoen euro

De Braziliaan Neres laat dit seizoen wederom zien waarom Ajax hem 2 jaar geleden wegplukte bij Sao Paolo. Met 8 doelpunten en 11 assists in 29 wedstrijden was hij van grote waarde voor het succes van de Amsterdammers. Daarbij vinden 83% van zijn passes een medespelers en zijn 65% van zijn dribbels succesvol.

Neres speelt een heel goed seizoen en dat is ook de buitenlandse topclubs niet ontgaan,. Volgens verschillende media heeft Neres de clubs voor het uitkiezen deze zomer met teams zoals Liverpool, Chelsea, AS Roma en Juventus als potentiële nieuwe werkgevers.

2: Hakim Ziyech – Ajax

Huidige marktwaarde: 35 miljoen euro

Sinds zijn komst in 2016 bij Ajax heeft Ziyech al meermaals bewezen van grote waarde te zijn voor de Amsterdammers. Dit seizoen bewees hij nogmaals wat hij kan. In 27 wedstrijden was de Marokkaans international goed voor 16 goals en 15 assists. Daarnaast wist hij maar liefst 25 grote kansen te creëren voor zichzelf of zijn collega’s. 74% van zijn passes kwamen dit seizoen tot een goed einde.

Door zijn uitmuntende prestaties dit seizoen is er volop speculatie waar de 26-jarige aanvaller volgend seizoen zal spelen. Bayern München, AS Roma, Manchester City en Borussia Dortmund zijn slechts enkele namen die in verband worden gebracht met de speler.

1: Hirving Lozano – PSV

Huidige marktwaarde: 40 miljoen euro

De meest waardevolle aanvaller van de Eredivisie is de Mexicaans international Hirving Lozano. Het goudhaantje van PSC speelt al sinds zijn komst in 2017 de pannen van het dak. Dit seizoen was hij maar liefst goed voor 17 goals en 11 assist in 30 wedstrijden. De 23-jarige Mexicaan wist daarnaast nog 14 grote kansen te creëren en bracht 75% van zijn passes tot een goed einde.

De kans dat Lozano volgend seizoen nog in Eindhoven speelt is zeer onwaarschijnlijk. Het Italiaanse Napoli en het Engelse Manchester United hebben al geïnformeerd naar een eventuele transfer.

Ik vind deze post...
0x
FAIL
0x
WTF
0x
SEXY
0x
LOL
0x
OMG
0x
BAAS

Lees meer over: ,

Opmerkingen, vragen of tips? Mail ons: redactie@goalsmag.nl

Vers

Populair