Logo Voetbalblog
Koeman maakt selectie finaletoernooi Nations League bekend

mei 2019 • Voetbalnieuws

Koeman maakt selectie finaletoernooi Nations League bekend

Bondscoach Ronald Koeman heeft op maandagavond de 23-koppige selectie voor het finaletoernooi van de Nations League bekendgemaakt. Het Nederlands Elftal strijdt komende week in Portugal om de eerste editie van dit nieuwe landentoernooi.

Bondscoach Ronald Koeman zal dit doen zonder Steven Berghuis (Feyenoord), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Pablo Rosario (PSV) en Wout Weghorst (VFL Wolfsburg). Zij maken geen deel uit van de definitieve selectie van het Nederlands Elftal. Jeroen Zoet, die is afgehaakt vanwege de geboorte van zijn kind, wordt tijdens het toernooi vervangen door Kenneth Vermeer. Ook voor Kenny Tete komt het finaletoernooi van de Nations League te vroeg. De rechtsback kampt met een enkelblessure en kan er niet bij zijn in Portugal. Zijn plek in de selectie wordt ingenomen door Hans Hateboer.

Het Nederlands Elftal treedt op donderdag 6 juni in de halve finale  aan tegen Engeland. Deze wedstrijd wordt om 20:45 uur gespeeld in Guimarães. Mocht Oranje zich weten te plaatsen voor de finale, dan speelt het op 9 juni de finale van de Nations League in Porto. In de finale wacht dan de winnaar van het duel tussen Zwitserland en Portugal. 

De volledige selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Barcelona), Marco Bizot (AZ), Kenneth Vermeer (Feyenoord).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Ake (AFC Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta), Matthijs de Ligt (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Fulham), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Sevilla).

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog