Logo Voetbalblog
De beste tips voor FIFA 21: zo win je al je potjes

Een nieuwe FIFA is elk jaar even wennen en ook FIFA 21 is op een aantal subtiele punten veranderd. Dat levert je misschien wat problemen (en driftaanvallen) op. Geen nood: wij hebben wat onmisbare tips voor je op een rijtje gezet. Zo word je ook dit jaar de FIFA-god van je vriendengroep. Want dat willen we allemaal, toch?

Wees geduldig met verdedigen (en gebruik jockey)

Hoe moet je verdedigen in FIFA 21
© EA Sports

Doelpunten vallen als rijpe appelen in de nieuwe FIFA, omdat verdedigen een stuk moeilijker is dan aanvallen. Om te voorkomen dat je de poort openzet is het belangrijk geduldig te blijven. De jockey-knop helpt je daarbij. Houd L2 ingedrukt (LB op Xbox) en cirkel om je tegenstander heen. Dwing hem naar de zijkant en wacht tot hij een (onvermijdelijke) fout maakt. De harde tackle (O, B op Xbox) en de sliding (vierkantje, X op Xbox) gebruik je alleen in noodgevallen.

Gebruik de nieuwe steekpasses

Tips om te passen in FIFA 21
© EA Sports

Een potje in FIFA 21 eindigt zelden in 0-0. Dat komt omdat je de verdediging met de nieuwe manier van passen genadeloos aan stukken scheurt. Door twee keer op het driehoekje te tappen (Y op Xbox), geef je een dinked pass. Time je het goed, dan is de bal onmogelijk te onderscheppen. Combineer dit met het gecontroleerd inzetten van een loopactie. Door L1 ingedrukt te houden en de rechterstick te bewegen, bepaal je waar jouw medespeler naartoe sprint. De ultieme cocktail voor een dodelijke aanval.

Counter-aanvallen zijn dodelijk effectief

Counter-aanvallen in FIFA 21
© EA Sports

Of je het nu leuk vindt of niet, counter-aanvallen zijn in FIFA 21 nog steeds een belangrijk wapen (zo niet hét belangrijkste wapen) om doelpunten te maken. Dat betekent automatisch dat je er goed aan doet geen slome duikelaars in je aanval te zetten, maar vleugelspelers die in een flits de achterlijn bereiken. Check dit lijstje voor de snelste spelers in FIFA 21.

Geef voorzetten

Voorzetten geven in FIFA 21
© EA Sports

In de vorige FIFA leek het schier onmogelijk om eruit te scoren, maar in FIFA 21 is de voorzet weer helemaal terug. Ze komen beter aan én treffen vaker doel. Richt de bal net achter het strafschopgebied. Als je een degelijke spits in de punt hebt staan (type Luuk de Jong), dan is de kans groot dat hij hem snoeihard tegen het net kopt.

Oefen vrije trappen en doe de skill games

Oefen vrije trappen in FIFA 21
© EA Sports

Weet je precies hoe dode spelsituaties werken, dan geeft dat je een belangrijke voorsprong op je vrienden. Een vrije trap die vlak voor tijd doel treft, kan immers het verschil tussen overwinning of gelijkspel betekenen. Ook is het verstandig om de skill games van FIFA 21 door te spelen, om de controls zo goed mogelijk in de vingers te krijgen. Ontdek wat voor jou het beste werkt.

Ik vind deze post...
0x
FAIL
0x
WTF
0x
SEXY
0x
LOL
0x
OMG
0x
BAAS

Lees meer over:

Opmerkingen, vragen of tips? Mail ons: redactie@goalsmag.nl

Vers

Populair