De Oranje Leeuwinnen winnen met 2-1 van Japan en plaatsen zich voor de kwartfinale
Pro Shots / Remko Kool

juni 2019 • Voetbalnieuws

Nederland heeft met 2-1 van Japan gewonnen. In de kwartfinale wacht zaterdag om 15:00 Italië. De Oranje Leeuwinnen kwamen in de 17de minuut op 1-0 door een doelpunt van Lieke Martens. De Limburgse linksbuiten scoorde uit een hoekschop van middenveldster Sherida Spitse. Na de 1-0 was Nederland de bovenliggende partij, maar in de 43ste minuut stond het plots 1-1. Uit een vloeiende aanval maakte middenveldster Yui Hasegawa de enigszins onverwachte gelijkmaker.

Japan werd in de tweede helft steeds sterker. De vlugge Aziaten creëerden legio kansen. Sluitpost Sari van Veenendaal en de lat voorkwamen de verdiende 1-2. Enkele minuten voor tijd kreeg Nederland een strafschop na een handsbal van Saki Kumagai. Lieke Martens ging achter de bal staan en schoot hem vervolgens beheerst in het doel. Onze Oranje Leeuwinnen hadden het geluk aan hun zijde, zoals je dat normaal alleen in het casino hebt.