Logo Voetbalblog
Dit is het Ajax thuisshirt in 2021-2022
© Ajax

Het Ajax thuisshirt van 2021-2022 is zoals gewoonlijk klassiek rood-wit, al is het thuistenue dit keer nóg een tikkeltje klassieker. De Amsterdammers kozen ervoor om het historische logo, dat sinds 1928 en 1990 in gebruik was, eenmalig terug te laten keren. Dit logo is een ‘fan favorite’ en daarom een eerbetoon aan het publiek na een onwerkelijk corona-seizoen. Bestel het Ajax thuisshirt 2021-2022 met korting!

© Ajax

De positie van het Ajax-logo is een andere knipoog naar het verleden. Het beeldmerk staat deels op de rode baan en deels op de witte baan van het shirt. Naast de retro look blijft alles bij het oude: ook dit keer zijn Ziggo en het Curacao Tourist Board de sponsoren. In de nek van het thuisshirt is het huidige Ajax-logo nog wél te vinden.

Bestel het Ajax thuisshirt 2021-2022 met korting!

Dat huidige logo is altijd omstreden geweest, en blijkt onder supporters minder populair dan het logo dat tot 1990 de tenues sierde. De Amsterdammers zijn de fans daarom voor één seizoen tegemoet gekomen. Opvallend is dat op de achterkant van het thuisshirt de spelersnamen ontbreken. Ook dat is te spiegelen aan het klassieke verleden. In Europa wordt wél met spelersbedrukking gespeeld.

Benieuwd naar de andere tenues? Alle andere Ajax-kleding van 2021-2022 bekijk je hier.

© Ajax
© Ajax

Vers

Populair