Logo Voetbalblog

We beleven een hoop lol aan FIFA 17, maar er is nog voldoende om over te zeuren in EA’s nieuwste voetbaltelg. Sterker nog: wij vinden dat deze vijf gruwelijk irritante dingen per direct aangepakt moeten worden. Hup, EA!

5. Strafschoppen

Het werd gepresenteerd als een revolutionaire verandering in FIFA 17: de nieuwe manier waarop strafschoppen, vrije trappen en hoekschoppen genomen worden. Wie al wat potjes achter de rug heeft, zal echter gezien hebben dat die vernieuwde penalty’s feitelijk voor geen meter werken. Het kost de grootst mogelijke moeite om een bal normaal op goal te krijgen, laat staan te scoren.

Penalties FIFA 17

4. Kopballen

We worden al jaren gillend gek van de eenvoudige wijze waarop je in FIFA met een voorzet scoort. Leg de bal een beetje normaal op je spits en je verdedigers of keeper zijn kansloos. Dat leek in FIFA 16 enigszins teruggeschoefd, maar simpele kopgoals zijn in FIFA 17 weer volop aanwezig. Overpowered, much?

Kopballen FIFA 17

3. Verdedigers zijn god

Het is al jaren een gegeven dat aanvallers in FIFA sterk in het nadeel zijn tegenover verdedigers,  en dat probleem lijkt in FIFA 17 groter dan ooit. Als je tegenstander op Park the Bus staat en zijn achterlinie niet uit positie laat lopen, kun je combineren dat je een ons weegt: je komt simpelweg niet langs de onnatuurlijk sterke verdedigers, die vrijwel elk steekpassje of trucje de baas zijn. Feitelijk word je daarmee gestraft voor aanvallend voetbal, want als je meer risico’s neemt is er een dikke kans dat je een kutgoal uit een counter tegenkrijgt.

2. Korte trappen werken (nog steeds) niet

Het is nog altijd nagenoeg onmogelijk om vrije trappen en doeltrappen kort te nemen zonder een levensgrote kans weg te geven. Al richt je overduidelijk op een vrijstaand mannetje, je speler trapt hem 9 van de 10 keer recht voor zich uit (zie onder). De volgende keer peer je hem op hoop van zege maar naar voren en ben je het balbezit kwijt. EA, fix die shit nou ‘s!

Korte trappen faal FIFA 17

1. Trááág

We beginnen onszelf een beetje zeikerds te voelen, want dit is waarschijnlijk het derde jaar op rij dat we klagen over het gebrek aan snelheid in FIFA 17. Maar het is niet anders: ook deze FIFA lijkt weer aan snelheid te hebben ingeboet. Het spel voelt bij vlagen stroperig, maar daarbij lijken de spelers ook trager te reageren op je acties. Laat je je keeper bijvoorbeeld uitkomen, dan lijkt het even te duren voor hij ook daadwerkelijk uit het doel rent.

Vers

Populair