Logo Voetbalblog

Op de echte game moeten we nog effe wachten (tot 28 september, om precies te zijn), maar EA Sports zette vandaag al een demo van FIFA 17 online. En we kunnen wel zeggen: dat valt niet tegen. Hier vijf uitstekende redenen waarom je deze game absoluut moet oppikken!

5. Slidings zijn aangepakt

5 geweldige veranderingen demo FIFA 17

© EA Sports

We noemen het ook in de fysieke aanpassingen hieronder, maar op magische wijze een bal onderscheppen is er in FIFA 17 niet meer bij. Vooral slidings zijn flink gedowngrade: leek Pepe in FIFA 16 zijn benen twee meter te kunnen uitklappen om een schot te voorkomen, nu zul je goed moeten timen om een aanvaller af te stoppen.

4. Dode spelmomenten

5 geweldige veranderingen demo FIFA 17

© EA Sports

Vrije trappen, corners en strafschoppen zijn allemaal op de schop genomen (pun intended). Het vereist wat oefening, maar in het kort komt het er op neer dat je exact kunt bepalen wat er met de bal gebeurt. Dat geeft je meer controle, maar gemakkelijker is het zeker niet: goede timing blijft vereist om een corner op het hoofd van je spits te laten belanden.

3. Realistischere bewegingen

10 grote veranderingen in FIFA 17

© EA Sports

De fysieke gesteldheid van spelers is in FIFA 17 vele malen realistischer. Voor verdedigers betekent het dat je aanvallers niet meer op magische en onnatuurlijke wijze kunt afstoppen, maar je lichamelijke mogelijkheden veel belangrijker worden. Aanvallend betekent het dat je minder wendbaar bent en sprints en dribbels nog beter moet doseren om niet vast te lopen.

2. Spelers zijn intelligenter

5 geweldige veranderingen demo FIFA 17

© EA Sports

Nog een verademing ten opzichte van vorige FIFA’s: de spelers zijn slimmer. Aanvallend zien je teamgenoten zonder bal meer mogelijkheden om de vrije ruimte zoeken. Verdedigend worden aanvallers beter in de gaten gehouden, zodat je minder snel aan de noodrem hoeft te trekken.

1. Passen is genieten

5 geweldige veranderingen demo FIFA 17

© EA Sports

Passen is misschien wel onze grootste irritatie in FIFA 16: hoe vaak komt het niet voor dat middenvelders een bal het niets insturen, terwijl elders een aanvaller in ideale positie staat? Het gebeurde ons niet één keer in de demo van FIFA 17, want de passing is vele malen preciezer; je verstuurt geen ballen meer op hoop van zege, maar combineert zoals je wilt combineren. Een verademing.

Vers

Populair