Logo Voetbalblog
Bizar! Dit waren 10 jaar geleden de beste spelers in FIFA

januari 2017 • FIFA-tips

Bizar! Dit waren 10 jaar geleden de beste spelers in FIFA

2007 lijkt helemaal niet zó ver weg, maar toch is het alweer 10(!) jaar geleden. 10 jaar geleden, mensen! Het voetballandschap ziet er na een decennium héél anders uit, zo blijkt wel uit de beste ratings van FIFA 07. Lionel Messi? Cristiano Ronaldo? Nop! Wel deze 10 toppers van weleer…

10. Petr Cech (89)

Petr Cech FIFA 07

© Pro Shots

Wacht, zeiden we toppers van weleer? Petr Cech is natuurlijk nog steeds actief als keeper, al doet hij dat al jaren met hoofddeksel op. Tegenwoordig komt de Tsjech uit op 88 en dat ontloopt zijn rating van 10 jaar terug maar weinig.

9. Cris (89)

Cris FIFA 07

© Pro Shots

Wie? Ja, dat hadden wij ook even. Deze Braziliaanse verdediger was jarenlang actief bij Olympique Lyon en pakte vier titels met de Franse grootmacht.

8. Fabio Cannavaro (90)

Fabio Cannavaro FIFA 07

© Pro Shots

Deze verdedigende topper van Real Madrid was één van de absolute sterkhouders in het Italië dat het WK van 2006 won.

7. Thierry Henry (90)

Thierry Henry FIFA 07

© Pro Shots

Henry speelde nog nét voor Arsenal toen FIFA 07 op de markt kwam. Een jaar later verruilde de Franse goalgetter die club voor FC Barcelona, maar daar kon hij lang niet zoveel indruk maken.

6. John Terry (90)

John Terry FIFA 07

© Pro Shots

De Chelsea-legende beleefde zijn hoogtijdagen toen FIFA 07 op de markt kwam. Als captain zou hij de Londenaren naar vier Premier League-titels, vier FA Cups en één Champions League leiden. Over zijn privé-escapades zullen we het maar niet hebben.

5. Alessandro Nesta (91)

Alessandro Nesta FIFA 07

© Pro Shots

Jep, veel centrale verdedigers in de top 10 van FIFA 07. Alessandro Nesta stond sinds begin jaren 90 achterin bij Lazio Roma, verruilde die club later voor AC Milan en had een zomer voor het uitkomen van FIFA het WK gewonnen met Italië.

4. Grégory Coupet

Gregory Coupet FIFA 07

© Pro Shots

Deze Franse goalie verdedigde jarenlang het doel van Olympique Lyon, maar sloot zijn carrière af bij Paris Saint-Germain.

3. Ronaldinho (91)

Ronaldinho FIFA 07

© Pro Shots

Een speler van het kaliber Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, maar ietsje té rebels om die status echt waar te maken. FIFA 07 verscheen toen hij de pannen van het dak speelde bij FC Barcelona; hij had in dat jaar net de Champions Leage gewonnen met de Catalanen.

2. Gianluigi Buffon (92)

Gianluigi Buffon FIFA 07

© Pro Shots

Deze legende speelde destijds bij Juventus… en nu nog steeds! 38 jaar, en dan nog steeds rating 88 in FIFA 17, dan ben je écht een absolute eindbaas.

1. Wayne Rooney (92)

Wayne Rooney FIFA 07

© Pro Shots

De coverboy van FIFA 07 kreeg duidelijk een voorkeursbehandeling van EA Sports, want hij had er in het seizoen daarvoor maar weinig van gebakken door een zware blessure. Ronaldinho was een realistischere nummer 1 geweest.

Bonus: Edwin van der Sar (87)

Edwin van der Sar FIFA 07

© Pro Shots

Jep, de beste Nederlander van FIFA 07 was een doelman. Sar staat op nummer 30. Arjen Robben komen we pas tegen op plaats 34 (eveneen met rating 87).

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog