?>

FIFA wil graag zo realistisch mogelijk zijn, maar de voetbalwereld verandert nu eenmaal snel. Ook in FIFA 20 zullen de ratings van de spelers daarom keihard op de schop moeten. Wij stellen vast vijf spelers voor die een upgrade verdienen. Mee eens?

5. Luka Jovic

Luka Jovic

© Pro Shots

Het uitstekende seizoen van Duitse middenmoter Eintracht Frankfürt was mede te danken aan Luka Jovic (21). Het Service toptalent legde er in alle competities 27 in het netje en dat levert hem concrete interesse van Real Madrid op. Uit zijn FIFA-rating van 75 blijkt wel dat EA Sports die rijs naar de top niet zag aankomen. Wij voelen een FIFA-rating van 85 aankomen.

4. Krzysztof Piatek

Krzysztof Piatek

© Pro Shots

Nog een man die vanuit het niets naam maakte. Wat heet, want Piatek begon FIFA 19 met een rating van 70! De Poolse spits werd opgepikt door Genoa, waar hij in de eerste seizoenshelft 13 maal doel trof. Piatek teleurstelde niet bij een winterse transfer naar AC Milan: daar maakte hij er nog eens negen. Ook voor Piatek behoort een rating van boven de 80 tot de mogelijkheden, zeker als het geïnteresseerde Chelsea hem overneemt.

3. Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt upgrade FIFA 20

© Pro Shots

De Ligt begon FIFA 19 met een rating van 80, om daar in de winterse update drie puntjes bij te krijgen. De vorm die De Ligt bij Ajax liet zien leverde hem de Golden Boy Award op, plus de interesse van vrijwel elke topclub. Een rating van 85 of hoger zou zeker geen gekke stijging zijn. Nu afwachten voor welke club de 19-jarige verdediger kiest. Of toch nog een jaartje Amsterdam?

2.  Nicolas Pepe

Nicolas Pepe upgrade FIFA 20

© Pro Shots

De topclubs staan ook in de rij voor de 24-jarige Pepe, die Lille bijna hoogstpersoonlijk naar de nummer twee-positie van de Ligue 1 schoot. De pijlsnelle Ivoriaan maakte 21 doelpunten en was daarnaast verantwoordelijk voor 12 assists. Pepe zat bij het uitkomen van FIFA 19 op een rating van 75, maar zal de 80 in FIFA 20 zeker gaan overstijgen.

1. Frenkie de Jong

Frenkie de Jong upgrade in FIFA 20

© Pro Shots

De Jong kan bij FC Barcelona uitgroeien tot één van de beste Nederlandse voetballers ooit. Frenkie draaide de grootsten der aarde in de Champions League dol met zijn zuivere passing en onnavolgbare bewegingen. Zijn huidige rating van 82 is daarom karig en 85 of hoger zou meer op zijn plaats zijn. Dan moet het orakel van Arkel die rating alleen even waarmaken bij Barca.

Trending

Vers