Logo Voetbalblog
6 onmisbare tips om als een baas aan FIFA 20 te beginnen

september 2019 • FIFA-tips

6 onmisbare tips om als een baas aan FIFA 20 te beginnen

Op zoek naar tips voor FIFA 21? Check deze post! Een goede eerste indruk is belangrijk, ook bij je eerste potje FIFA 20. Maar ja, er kan maar één de winnaar zijn. Met deze essentiële tips helpen we je op weg met aanvallen én verdedigen in FIFA 20. Kortom, alles wat je nodig hebt om de held van het weekend te worden!

Artikel verder na advertentie

1. Wees geduldig met verdedigen

Tips bij verdedigen in FIFA 20

© EA Sports

Als je voor de 16 wordt weggetikt is het verleidelijk om Virgil van Dijk naar voren te laten sprinten en orde op zaken te stellen. Doe het niet! Geduld is een schone zaak. Als je de verdedigende linie breekt, duikt je tegenstander de gaten in. Het is effectiever om met je verdediger om de aanvaller heen te cirkelen en hem tot fouten te dwingen. Dat heet jockeyen en doe je door L2 ingedrukt te houden (LT op Xbox). Gebruik de harde tackle (O, B op Xbox) en de sliding (vierkantje, X op Xbox) alleen in noodgevallen.

Artikel verder na advertentie

Artikel verder na advertentie

2. Gebruik timed finishing

Tips om te scoren in FIFA 20

© EA Sports / YouTube

Timed finishing werd in FIFA 19 geïntroduceerd en blijft één van de meest effectieve (en overpowered) manieren om te scoren. Als het je lukt om net buiten de 16 een een groen gekleurd schot af te vuren, dan is de kans groot dat hij buiten het bereik van de keeper vliegt. Hoe je de timed finish in FIFA 20 activeert? Het werkt hetzelfde als in FIFA 19. Als je aanlegt voor een schot (O, B op Xbox), tap je vlak voordat de speler de bal raakt nogmaals op O. Maar let op: time je te laat of te vroeg, dan resulteert dat in een afzwaaier.

3. Doe de skill games en oefen vrije trappen

Vrije trappen in FIFA 20

© EA Sports / YouTube

Met wat slimme trucjes in je arsenaal heb je een voorsprong op je vrienden. Probeer de skill games om de moves in FIFA 20 te leren kennen en ontdek wat voor jou het beste werkt. Dat geldt ook voor de dode spelsituaties. Als je weet hoe je vrije trappen moet nemen, kan dat zomaar een belangrijk doelpunt opleveren. EA Sports heeft de free kicks in FIFA 20 weer eens op de schop genomen, dus het is handig om in het nieuwe systeem te duiken voordat je voor het ‘echie’ gaat.

4. Lage voorzetten werken het best

Hoe doe je lage voorzetten in FIFA 20?

© EA Sports

Voorzetten zijn sinds jaar en dag een belangrijk wapen in FIFA, al lijkt het dit jaar lastiger via een hoge voorzet in te koppen (dat mocht ook wel eens). Een venijnig lage voorzet is het moeilijkst te verdedigen en biedt de meeste kans op succes. Hoe je die lage voorzet afvuurt? Tap drie keer op het vierkantje (X op Xbox) en geef de richting aan met je linkerstick. Een ‘driven pass’ voor doel is volgens sommigen effectiever. Dat doe je door R1 ingedrukt te houden en op X te tappen (RB en A op Xbox). Wederom bepaal je de richting met je linkerstick.

5. Probeer verschillende teams en formaties

De beste formaties in FIFA 20

© EA Sports

Jouw team én formatie moeten aansluiten op je speelstijl. Ben je een Mourinho, dan wil je sterke verdedigers en middenvelders. Ben je een Guardiola, dan wil je technische middenvelders en aanvallers. FIFA 20 biedt daarnaast tal van standaardformaties. Als je het spel het liefst controleert, is de 4-4-2 formatie de beste keuze. Als je vooral op de helft van je tegenstander te vinden bent kun je je team in een 4-5-1 gieten.

6. Balbezit is van levensbelang

Speel op balbezit in FIFA 20

© EA Sports

Cruijff zei het al: als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen. Dat geldt voor het echte spelletje, maar net zo goed voor de FIFA-reeks. Net als bij verdedigen is ook bij aanvallen geduld een schone zaak. Vermijd de sprintknop, want dat is de snelste manier om de bal te verliezen. Creëer in plaats daarvan ruimte door een actie te maken of de bal snel rond te laten gaan. Kies je moment – wanneer je één van je spelers langs de defensieve linie ziet sprinten is het zaak om zo snel mogelijk een hoge of lage steekpass te lanceren.

Logo Voetbalblog