?>
Dit is het Ajax derde shirt in 2021-2022

Het Ajax derde shirt van 2021-2022 is misschien wel het meest unieke shirt dat de Amsterdammers ooit droegen. Het rood-zwarte tenue, geaccentueerd met gele en groene strepen, is geïnspireerd door het populaire clublied ‘Three Little Birds’ van Bob Marley. Benieuwd naar de andere tenues? Alle andere Ajax-kleding van 2021-2022 bekijk je hier.

© Ajax

De fanatieke Ajax-fans brengen deze song elke wedstrijd wel een keer ten gehore. Het rood, geel en groen waar de raggea-zanger beroemd mee werd, komt dan ook opvallend terug in dit stijlvolle shirt.

Ook op de achterkant van het Ajax derde shirt zit een verwijzing naar het lied: het XXX-opschrift wordt gedragen door, je raadt het al, drie kleine vogels! Maar hoe is dat nummer van Marley eigenlijk zo ingeburgerd geraakt in Amsterdam?

De oorsprong ligt in Wales, waar Ajax in 2008 met 0-0 gelijkspeelde tegen Cardiff City. De Ajax-supporters moesten wachten tot het thuispubliek het stadion had verlaten, waarop de stadion-dj ‘Three Little Birds’ inzette. Dat bleek een groot succes: het Ajax-publiek zong uit volle borst mee en een alternatief clublied was geboren. Ky-Mani Marley, de zoon-van, bracht het lied in 2018 live ten gehore.

© Ajax
© Ajax
© Ajax

Trending

Vers