Engeland plaatst zich voor het EK

september 2015 • Samenvattingen Voetbalnieuws

Engeland heeft zich geplaatst voor het EK in Frankrijk. De ploeg van Roy Hodgson versloeg San Marino met 0-6.

Wayne Rooney zorgde in de 13e minuut vanuit een strafschop voor de 0-1. Dit betekende zijn 49e interlandtreffer waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Bobby Charlton.

Rooney hoopte nog zijn 50e doelpunt te maken waardoor hij de topscorer aller tijden zou worden voor Engeland maar dat lukte in deze wedstrijd niet meer. Ook omdat de spits van Manchester United al in de 58e minuut werd gewisseld. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Rooney Charlton definitief uit de boeken schiet.

De Engelsen hadden verder geen kind aan de veelal amateur-voetballers van het dwergstaatje en via doelpunten van Theo Walcott (2x), Ross Barkley, Harry Kane en Christian Brolli (eigen goal) liep de score op tot 0-6.

Frankrijk was als gastland al zeker van deelname aan het EK en nu heeft Engeland zich daar ook al aan toegevoegd. Door de overwinning zijn ze namelijk zeker van een 2e plaats wat dus rechtstreekse plaatsing voor het EK betekent.