Zweden met de billen bloot tegen Oostenrijk

september 2015 • Samenvattingen Voetbalnieuws

Al na 9 minuten kwamen de bezoekers aan de leiding door een panenka-achtige penalty van Bayern München-speler David Alaba. Na de openingstreffer probeerde Zlatan Ibrahimovic het met 2 vrije trappen maar beide keren slaagde de vedette er niet in de ijzersterke doelman Robert Almer te passeren.

Nog voor het rustsignaal verdubbelde Martin Hamrik met het hoofd de voorsprong nadat de bal uit een ingooi was doorgekopt door oud-FC Twente speler Marc Janko.

Diezelfde Janko zette in de 2e helft zijn directe tegenstander volledig op het verkeerde been en oog en oog met voormalig PSV-doelman Andreas Isaksson faalde hij niet. Het leed van de arme Zweden was daar nog niet mee geleden want het was opnieuw Hamrik die wist te scoren en daarmee de 0-4 op het scorebord schoot.

Dat Ibrahimovic met een subtiel tikje de eindstand van 1-4 bepaalde was slechts een doekje voor het bloeden.

Bekijk hier de samenvatting van Zweden-Oostenrijk (1-4):