Juventus pakt de volle buit in Manchester

september 2015 • Samenvattingen Voetbalnieuws

De “Citizens” moesten aantreden tegen de verliezend finalist van vorig seizoen Juventus. De “Oude dame” is de Italiaanse competitie alles behalve lekker begonnen dus de ploeg van Manuel Pellegrini rook zijn kansen.

City begon goed aan de wedstrijd en dat resulteerde in de terechte 1-0 voorsprong door een ongelukkig eigen doelpunt van Giorgio Chiellini. Even leek Juve te wankelen en was het wachten op de 2-0 maar de ploeg uit Turijn wist zich op te richten en via Mario Mandzukic kwamen ze weer langszij.

In de  2e helft golfde het spel op en neer maar was het uiteindelijk Alvaro Morata die in de 81e minuut de 1-2 binnen schoot voor de bezoekers.

Het lukte Manchester City niet meer te scoren in de resterende tijd waardoor Juventus toch wel enigszins verrassend met 3 punten huiswaarts keerde.

Bekijk hier de samenvatting van Manchester City-Juventus (1-2):