Feyenoord stoot PEC Zwolle uit de beker

september 2015 • Samenvattingen Voetbalnieuws

De bekerfinalist liet op bezoek in de Kuip Feyenoord het spel maken en loerde met de snelle buitenspelers Quincy Menig en Sheraldo Becker op de counter. In de beginfase waren de Zwollenaren bij vlagen gevaarlijk maar doelman Kenneth Vermeer hield zijn doel schoon. De thuisploeg werd in het zadel geholpen door Dirk Marcellis die de bal achter zijn eigen doelman werkte uit een voorzet van Karim El Ahmadi. Na het doelpunt heerste Feyenoord en mochten de bezoekers blij zijn dat het bij rust slechts 1-0 stond.

De 2e helft begon rommelig en grossierde beide ploegen in verkeerde passes. De grootste fout kwam echter op naam van Bram van Polen die de bal te kort terug speelde op doelman Van der Hart. Michiel Kramer profiteerde en legde de bal panklaar voor Dirk Kuijt die de bal hoog in het dak van het doel schoot.

De ploeg van Ron Jans lag op de knieën en kwam er totaal niet meer aan te pas. Het derde doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Simon Gustafsson werd op links diep gestuurd en legde de bal panklaar voor Kramer. Zijn inzet werd nog gekeerd maar Kuijt was attent en scoorde uit de rebound.

Na de treffer speelde Feyenoord de wedstrijd rustig uit. Na 2 succesvolle jaren in de beker vliegt Zwolle er nu in de 2e ronde uit.

Bekijk hier de samenvatting van PEC Zwolle-Feyenoord (3-0):