Logo Voetbalblog

Op de zwarte markt zijn tegen woekerprijzen misschien nog kaarten te krijgen. Clemens Nussbaumer won kaarten voor de finale en zal zijn team Borussia aan het werk zien tegen aartsrivaal Bayern. Hij wilde de email nog bijna weggooien omdat het spam was: “Ik kon het bijna niet geloven toen ik de e-mail zag. Ik wilde de e-mail verwijderen aangezien ik eerst dacht dat het spam was. Toen herinnerde ik me dat ik deel had genomen aan de quiz van PokerListings.” De ploegen die hij aan het werk gaat zien kwamen als volgt in de finale:

Borussia Dortmund zag zich in de groep des doods geplaatst voor een zware opgave. Real Madrid, Manchester City en Ajax waren de tegenstanders en Dortmund wist de groep de groep overtuigend te winnen met 14 punten. Zij bleven als enige in die groep ongeslagen en gingen samen met Real Madrid door naar de 1/8e finales.

Daar trof Borussia Sjachtar Donetsk en in de uitwedstrijd werd een goed resultaat geboekt met een 2-2 gelijkspel, thuis werd het afgemaakt dankzij een afgetekende 3-0 zege. In de volgende ronde mocht de club wederom naar Spanje afreizen, de tegenstander was Málaga dat FC Porto had verslagen. Een doelpuntloos gelijkspel in Spanje leek een goede uitgangspositie maar thuis kroop het door het oog van de naald. Na 90 minuten stond Borussia 1-2 achter, maar het scoorde twee keer in blessuretijd. De laatste goal was duidelijk buitenspel, maar dat was de 1-2 van Málaga ook.
In de halve finale was het de show van Robert Lewandowski: hij scoorde maar liefst 4 keer in de thuiswedstrijd die met 4-1 gewonnen werd. Toch was het nog erg spannend in Madrid in de laatste minuten toen Real Madrid op 2-0 kwam, het bleek echter te laat en ‘die Schwarzgelben’ wisten zich geplaatst voor de finale.

Bayern München had duidelijk een eenvoudigere poule met Valencia, Bate Borisov en Lille en plaatste zich samen met Valencia relatief eenvoudig voor de volgende ronde. In de 1/8e finales trof het Arsenal en in Londen werd het een voetbalshow. De mannen van Arsène Wenger kregen voetballes, maar mochten nog hopen dankzij een goal van oud Bayern speler Podolski. De Duitsers dachten schijnbaar dat ze er al waren, want in plaats van het thuispubliek op een nieuwe voetbalshow te trakteren waren de Britten nog dichtbij: het werd 0-2.

In de kwartfinales werd eenvoudig Juventus opzij gezet door twee keer met 2-0 te winnen en de mooiste clash van de Champions League leek in de halve finale te worden gespeeld. Bayern München trof het Barcelona van Messi, dé kraker van het jaar. Zelden is er zo’n slachting geweest in de halve finale van het grootse Europese toernooi. Thuis was het al beslist toen de Duitsers met 4-0 de Catalonen oprolden, de finale was niet meer haalbaar voor Barca zo leek het. Maar als er één ploeg is die zo’n achterstand zou kunnen ombuigen, dan zou het Barca zijn. Niets bleek minder waar: de Duitsers wonnen ook in Camp Nou met overtuigende cijfers: 0-3 en de finale werd een feit. Drie jaar geleden werd de finale verloren van Inter, een enorme teleurstelling. Dit jaar moet en zal de Champions League gewonnen worden.

Vers

Populair