‘Feyenoord kiest voor De Kuip en verbouwing’

Door Redactie
02-04-2014 om 11:13
Mailen

Er is veel te doen om het stadion van Feyenoord. Wel of geen nieuwe Kuip? Als het aan bouwbedrijf VolkerWessels ligt, komt er wel een nieuw stadion, maar wel eentje die geïnspireerd is op de oude vertrouwde Kuip die zo geliefd is bij Het Legioen. De eerste beelden zijn veelbelovend van deze ‘Super Kuip‘.

Het beoogde nieuwe Feyenoordstadion moet plaats gaan bieden aan zo’n 63.000 supporter, maar is gemakkelijk uit te breiden naar 70.000. Bovendien krijgt het stadion achter een van de doelen een staantribune voor de fanatieke aanhang die menen letterlijk achter hun club te moeten staan. Daarbij komen enkele bekende elementen uit de huidige Kuip terug. zo blijft de bekende spelerstunnel behouden en komt er geen gracht rondom het veld. De supporters zullen in dit ontwerp niet op elf meter (zoals nu het geval is), maar zelfs op slechts 8 meter van het veld zitten.

»» Dé Voetbalshop van NL. Veel Merken, Lage Prijzen. Bestel!

UPDATE 2 april:
Feyenoord heeft besloten om geen nieuw voetbalstadion te laten bouwen maar de huidige Kuip te renoveren. Hiervoor zijn er twee partijen in de race om de klus; BAM en stichting Red de Kuip, waarbij de Rotterdammers op 25 april met uitsluitsel.

Meer over: