?>

PSV Eindhoven treedt komend seizoen aan in een nieuw thuistenue met de beroemde en authentieke rood-witte strepen. Het uittenue is volledig wit. Net als in mei 1988 toen PSV Benfica versloeg met penalty’s en het team de Europese beker won in het Neckarstadion in Stuttgart. Kledingsponsor Nike onthulde vandaag de nieuwe voetbalshirts.

Thuistenue
Het nieuwe thuisshirt geeft een frisse look aan het elftal, door meer rode en witte strepen dan gewoonlijk en door afscheid te nemen van de traditionele brede rode streep door het midden

Het uittenue
Het nieuwe uitshirt is wit met een dubbel laags ronde hals met een blauwe bies. Bovendien is het voorzien van een opvallend driehoekig blauw vlak op de linkerschouder.

Bij zowel het uit- en thuistenue pronkt aan de binnenkant het motto van de club: “Eendracht maakt macht”. Het logo op de borst eert het 100-jarig bestaan van de club met de tekst: “Est. 1913”.

Prestatie, duurzaamheid en pasvorm
Het tenue bevat de laatste technologie van Nike, zoals de Dri-Fit technologie, die de spelers koel en droog houdt. Ook de laser-gesneden ventilatiegaten dragen hieraan bij. Het voelt zacht en zit lekkerder door een combinatie van katoen en (gerecycled) polyester.

De kits worden grotendeels gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De broeken zijn voor 100% gemaakt van gerecycled materiaal, de shirts voor 96% en de sokken voor 78%. Voor ieder tenue zijn zo’n 18 plastic flessen gebruikt. Nike recyclede op deze manier inmiddels twee miljard flessen.

Trending

Vers