?>

Barcelona mag al een beetje gaan dromen over de finale van de Copa de Rey. De Catalanen wonnen de 1e wedstrijd van de halve finales in het eigen Camp Nou tegen Villareal met 3-1.

Na iets meer dan 40 minuten zette Lionel Messi de thuisploeg op voorsprong dankzij goed voorbereidend werk van Luis Suarez. Gezien het veldoverwicht was de voorsprong een logisch gevolg maar desondanks wisten de bezoekers toch langszij te komen omdat keeper Narc-André Ter Stegen zich compleet verkeek op een schot van Manu Trigueros. Een minuut later was het echter de oude vos Andres Iniesta die Barca weer op voorsprong zette.

Gerard Piqué kopte vervolgens zijn ploeg naar een 3-1 voorsprong waarmee de uitgangspositie in de returnwedstrijd op 4 maart een stuk gunstiger is komen te liggen. Neymar had er nog voor kunnen zorgen dat de return helemaal een formaliteit zou worden maar hij miste een strafschop.

De andere halve finale leverde geen winnaar op. Het duel tussen Athletic Bilbao en Espanyol eindigde in 1-1 door doelpunten van Aritz Aduriz voor de thuisploeg en Victor Sanchez voor de bezoekers.

Trending

Vers