Logo Voetbalblog

Het is maart 1993 als Feyenoord koploper PSV in een kolkende Kuip ontvangt. Het is de ultieme slotfase van de wedstrijd nadat de thuisploeg al talloze pogingen heeft ondernomen om op gelijke hoogte te komen. De bezoekers waren dankzij de flegmatieke Braziliaanse topscorer Romario al in de 1e helft op voorsprong gekomen en het lukte de thuisploeg maar niet om topkeeper Hans van Breukelen te passeren.

Feyenoord perst er nog één aanval uit en de bal komt via Regi Blinker en publiekslieveling Joszef Kiprich voor de voeten van Dean Gorré die de bal eindelijk achter van Breukelen weet te schieten. Een ongekende explosie van geluid in het stadion was het gevolg en Feyenoord had eindelijk zijn verdiende gelijkmaker te pakken. Dat dit een gouden treffer was bleek later in het seizoen wel want Feyenoord werd met 2 punten voorsprong op PSV kampioen van Nederland.

Gorré kan zich de wedstrijd nog goed voor de geest halen en beschouwt het dan ook als één van de absolute hoogtepunten uit zijn carrière. “En Romario is mij dankzij deze wedstrijd nog 10 gulden verschuldigd.”, aldus de huidige bondscoach van Suriname. “Hij moest mij dekken bij en corner en zei vervolgens dat wij gingen verliezen. Ik zei dat we nog 5 minuten hadden en toen wilde hij met mij wedden voor een tientje. Nadat we handjeklap hadden gedaan kreeg ik niet veel later een schotkans maar die tikte van Breukelen nog over de goal. Gelukkig scoorde ik even later wel waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1 en ik dus een tientje van Romario zou krijgen. Ik heb hem daar nog een paar keer aan herinnerd maar tot op heden heb ik nog niks van hem gezien. Ach, het gevoel dat hij mij nog geld schuldig is vind ik al heel erg mooi.”, besluit Gorré.

Bekijk hier de belangrijke treffer van Dean Gorré waardoor Romario bij hem in het krijt kwam te staan:

Vers

Populair