Logo Voetbalblog

De Champions League finale tussen Barcelona en Juventus op 6 juni wordt een pikant duel voor Luis Suarez. In de wedstrijdl zal de steraanvaller te maken krijgen met spelers die hij in het verleden op z’n zachtst niet heel erg vriendelijk behandeld heeft.

Patrice Evra en Giorgio Chiellini zijn in dienst van Juve en laten dat nou net 2 spelers zijn die nog een appeltje te schillen hebben met Suarez.

Evra werd toen hij nog in dienst was van Manchester United door de Uruguayaan die uitkwam voor Liverpool uitgemaakt voor “negro”. De ex-Ajacied ontkende maar de Engelse voetbalbond besloot hem toch voor 8 wedstrijden te schorsen. Later kwamen de twee elkaar weer tegen waar Suarez opzichtig de hand weigerde van Evra.

Op het WK van 2014 in Brazilië in de wedstrijd tussen Uruguay en Italië gaat het opnieuw mis met Suárez. Dit keer is de Italiaanse verdediger Chiellini het slachtoffer. In een onderling duel heeft de spits meer oog voor de man dan voor de bal en besluit zijn tanden letterlijk in zijn tegenstander te zetten. Een grote bijtafdruk in de schouder bij de Italiaan bewijst dat Suarez opnieuw over de scheef is gegaan. Het komt hem op een schorsing voor 4 maanden en 9 officiële interlands te staan waardoor hij ook de rest van het WK miste.

En nu komen de drie elkaar weer tegen in Berlijn in de finale om de cup met de grote oren. Een mooi affiche voor Evra en Chiellini om sportief wraak te nemen op hun kwelgeest.

Vers

Populair