Terugblik Engelse Premier League 2014-2015

Door Max
02-06-2015 om 09:03
Mailen

Afgelopen zondag kwam ook de Engelse Premier League, de meest bekeken competitie ter wereld, ten einde. Het Chelsea van Mourinho veroverde de landstitel, maar ook de Nederlandse trainers lieten van zich spreken. Van Gaal knokte zich met Manchester United naar de 4e plek. En dat is gezien het belabberde seizoen hiervoor, zeker een prestatie.

Bovendien komen The Red Devils hierdoor, na een jaar afwezigheid, weer uit in het miljoenenbal. De gebroeders Koeman vochten brutaal mee voor de bovenste plekken en eindigden uiteindelijk met Southampton op de zeer verdienstelijke 7e plek. Dick Advocaat tot slot slaagde er in korte tijd in om Sunderland van degradatie te weerhouden. Leuke resultaten van de Nederlanders, maar hadden we dit vooraf ook kunnen voorspellen én een leuk zakcentje mee kunnen verdienen?

De afgesloten seizoensweddenschappen
Voorafgaande aan het seizoen tipten we een aantal interessante weddenschappen, hoe is het daarmee afgelopen? We blikken terug!

1. Liverpool eindigt onder Manchester United @1.60 (Unibet) Gewonnen
2. Manchester United eindigt in de top 4 @1.57 (William hill) Gewonnen
Louis van Gaal kan zich weer in de handjes knijpen, hij flikt het gewoon weer. Helemaal naar de beroerde start van het seizoen, is de 4e plek een prima prestatie. Bovendien eindigden de Mancunians op gepaste afstand van grote rivaal Liverpool, dat slechts 6e werd.

3. Torres vertrekt deze zomer @1.72 (Unibet) Gewonnen
Diego Costa werd voor een kapitaal aangetrokken door Chelsea en daardoor verloor Torres definitief zijn plek in de selectie. Na een ongelukkige periode bij AC Milan voetbalt El Niño ondertussen weer bij Jeugdliefde Atletico Madrid.

4. Everton eindigt in de top 6 @2.50 (Unibet)
Verloren
Everton was een van de tegenvallers van het seizoen en eindigde teleurstellend op de 11e plek.

5. Southampton eindigt in de top 10 @2.10 (Unibet) Gewonnen
Het zou een zwaar seizoen worden voor Southampton, maar niks is minder waard. Met Koeman aan het roer werd het een topseizoen, met als resultaat de 7e plek.

6. Newcastle United eindigt in de top 10 @2.75 (William Hill) Verloren
Hoewel Newcastle United, op papier, een aardige selectie heeft, kwam het er slechts zelden uit. Op de allerlaatste speeldag speelde de ploeg zich pas veilig. Wel leuk nieuws voor Janmaat, hij werd gekozen als Newcastle-speler van het jaar, maar of dat het seizoen voor hem goedmaakt, is zeer de vraag..

7. Swansea City eindigt in de top 10 @3.50 (Betfair Sportsbook) Gewonnen
Smaakmaker Bony vertrok naar het rijke Manchester City, maar ook zonder hem was Swansea een geduchte tegenstander voor menige club. Met een 8e plek op de ranglijst, is het seizoen goed verlopen.

8. Leicester City beste gepromoveerde team @1.85 (Unibet) Gewonnen
Leicester City werd vorig jaar kampioen in de Championship en promoveerde samen met Burnley en QPR naar de Premier League. Burnley en QPR eindigden respectievelijk op de 19e en 20e plaats en zien we dus komend seizoen terug in het 2e niveau van Engeland. Leicester City daarentegen eindigde keurig op de 14e plaats en blijft daardoor actief op het hoogste niveau.

Vooruitblik op het komende seizoen
Ook komend seizoen zullen we de Premier League grondig analyseren en de beste tips prijsgeven.

Meer over: ,