Logo Voetbalblog

Al na 4 minuten kon Barca juichen als na een prachtige aanval Ivan Rakitic doeltreffend weet af te ronden. Juventus is van slag en Barcelona probeert de wedstrijd snel te beslissen maar doelman Gianluca Buffon is een sta-in-de-weg voor de ploeg van Luis Enrique. De oude dame moest het vooral hebben van schoten uit de 2e lijn.

10 minuten in de 2e helft stonden de ploegen weer naast elkaar. Doelman ter Stegen kon de inzet van Tevez nog keren maar uit de rebound wist Alvaro Morata raak te schieten. Juve werd sterker en schreeuwde om een strafschop toen Paul Pogba door Dani Alves naar de grond werd getrokken. Scheidsrechter Cüneyt Çakır uit Turkije wilde er niks van weten en uit de aanval die daarop volgde wist Barcelona te scoren via Luis Suarez nadat Buffon een inzet van Messi nog wist te keren. Even later leek Neymar de beslissing te maken maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens hands. Juventus zocht fanatiek naar de gelijkmaker maar moest wel ruimte achterin open laten waar Neymar in de blessuretijd dankbaar van profiteerde en alsnog de 1-3 wist aan te tekenen.

De scheidsrechter floot direct af waardoor Barcelona zichzelf tot winnaar mag kronen van de Champions League en heeft het de “oude” meester Xavi het afscheid gegeven dat hij verdiende.

Bekijk hier de samenvatting van Juventus-Barcelona (1-3):

Vers

Populair