?>

Chelsea heeft in het eerste duel van het nieuwe seizoen al direct punten verspeeld. De kampioen van afgelopen seizoen kwam in eigen huis tegen Swansea City niet verder dan 2-2.

De wedstrijd begon al snel in een hoog tempo en Swansea liet al snel merken niet naar Londen te zijn gekomen om alleen maar te verdedigen. De bezoekers hadden via Bafetimbi Gomis kansen om op 0-1 te komen maar de Fransman had duidelijk zijn vizier nog niet op scherp staan. Het doelpunt viel halverwege de 1e helft voor The Blues dankzij een vrije trap van Oscar. Lang kon Chelsea niet van de voorsprong genieten want aanvaller André Ajew maakte 6 minuten later in 2 instanties gelijk. Van de gelijkmaker konden de bezoekers al helemaal niet lang genieten want 1 minuut later caramboleerde de bal vanuit een voorzet van Willian in de goal. Daarmee kwam de ruststand op 2-1 te staan.

De 2e helft was 6 minuten oud als Jon Joe Shelvy met een fraaie pass Gomis voor doelman Thibaut Courtois zet. De Belgische doelman torpedeert de aanvaller met een rode kaart en een penalty als gevolg. De strafschop wordt feilloos benut door Gomis en de ploeg uit Wales ruikt bloed. Chelsea verdedigt met man en macht en waar nodig blijkt de vervanger van Courtois, Asmir Begovic een betrouwbare stand-in. Het punt wordt voor de thuisploeg uit het vuur gesleept maar dat neemt niet weg dat José Mourinho een valse start heeft met zijn ploeg.

Trending

Vers