?>

Al na 10 minuten stond de thuisploeg op voorsprong dankzij Arjen Robben die met de borst scoorde na prima voorbereidend werk van Douglas Costa. Even later profiteerde Douglas Costa optimaal van een buitenspelsituatie waarbij liefst 3 Bayern-spelers buitenspel stonden maar om onverklaarbare reden niet werden afgevlagd. De uithaal van Costa was voor de VFB-goalie te machtig waardoor de wedstrijd eigenlijk na een dik kwartier spelen al gespeeld was. Vleugelspits Fiplip Kostic van Stuttgart was nog het dichtst bij de aansluitingstreffer maar zijn knal ging via de onderkant van de lat weer terug het veld in.

3 minuten na  de kans van Kostic maakte Robert Lewandowski aan een eventuele onzekerheid een einde door een fraaie aanval via Robben en Thomas Müller binnen te tikken. Diezelfde Müller bracht voor het rustsignaal de eindstand al op het scorebord nadat hij attent reageerde op een kopbal van Arturo Vidal die via de lat weer terug kwam.

De 2e helft nam de landskampioen duidelijk gas terug en de bezoekers waren niet bij machte de score nog enigszins wat draaglijker te maken.

Bekijk hier de samenvatting van Bayern München-VFB Stuttgart (4-0):

Trending

Vers