Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 55 69 35 82. Liever mailen? Kan ook.

Van de Beek: “Eriksen is een mooi voorbeeld”

Door Amber
02-03-2016 om 11:10
Mailen

De jonge middenvelder had clubs uit Engeland en Duitsland achter zich aan. Bayern München wilde hem zelfs met een privéjet komen ophalen.

Toch wil Van de Beek eerst slagen bij Ajax om daarna verder te gaan naar een Europese topclub. Enkele oud-ploeggenoten van de middenvelder gingen al wel op jonge leeftijd naar het buitenland.

Daar wil Van de Beek niet over oordelen, maar zelf geeft hij in gesprek met Voetbal International aan niet over een verhuizing te hebben nagedacht. “Met een contract bij een buitenlandse topclub kunnen spelers in één klap hun familie onderhouden, maar ik kom uit een gezin waarin dat geen afweging hoeft te zijn.”

“Ik kijk alleen naar de sportieve argumenten”, aldus de jongeling. “In de ideale situatie ga je als een grote meneer naar het buitenland. Christian Eriksen is een mooi voorbeeld, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Daley Blind… Zij maken de stappen in hun carrière heel bewust. Zo wil ik het ook gaan doen.

Van de Beek kwam tot dusver tot negen officiële wedstrijden voor het eerste elftal van de Amsterdammers.

Meer over: , ,