Logo Voetbalblog
Dit zijn de 10 grootste verrassingen van dit Eredivisie-seizoen
© Pro Shots

april 2016 • Voetbalnieuws

Dit zijn de 10 grootste verrassingen van dit Eredivisie-seizoen

Wij zetten de 10 grootste verassingen op een rijtje! Welke vind jij het mooiste?

10. Het seizoen van Heracles Almelo

Het seizoen van Heracles begon met een overwinning, maar na vijf overwinningen op rij meldde de club zich bovenaan de ranglijst. Op dit moment staan de Heraclieden knap zesde!

Het seizoen van Heracles Almelo

© Pro Shots

9. Joël Veltman als rechtsback

Frank de Boer moest puzzelen met zijn defensie en als uitkomst speelt Joël Veltman nu als rechtsback. Dat gaat hem prima af. Zo goed zelfs, dat bondscoach Danny Blind hem de laatste interlands ook liet spelen als rechtsback.

Joël Veltman als rechtsback

© Pro Shots

8. De transfer van Marco van Ginkel naar PSV

Op 1 februari 2016 werd bekend dat Van Ginkel het seizoen af zou maken bij PSV, een transfer die niet veel mensen hadden zien aankomen. Inmiddels is de huurling van Chelsea een vaste waarde op het middenveld van de Eindhovenaren.

De transfer van Marco van Ginkel naar PSV

© Pro Shots

7. De sterke optredens van Mike van der Hoorn

De helft van de achterste linie viel weg, nadat Jaïro Riedewald en Kenny Tete geblesseerd raakten. Met Nick Viergever en Mike van der Hoorn centraal achterin vervlogen de titelkansen, zo dachten veel fans. Niets blijkt minder waar, want met name Van der Hoorn laat zich prima gelden als vervanger.

De sterke optredens van Mike van der Hoorn

© Pro Shots

6. De aanstelling van Foppe de Haan bij SC Heerenveen

Foppe de Haan was van 1985 tot 2004 werkzaam voor de Friezen. Daarna had hij onder andere Jong Oranje onder zijn hoede. Nadat Dwight Lodeweges in oktober vertrok, werd ‘Opa Foppe’ aangesteld als interim-trainer. In eerste instantie voor maar vier duels, maar inmiddels maakt De Haan het seizoen gewoon af in Friesland.

De aanstelling van Foppe de Haan bij SC Heerenveen

© Pro Shots

5. Goaltjesdief Arek Milik

Het liep niet altijd even soepel bij de Pool en dus werd de aanvaller door Frank de Boer naar de bank verwezen. De spits is echter weer helemaal terug en staat nu op 19 doelpunten in de competitie. Hij is dus nog altijd in de race om topscorer te worden.

Goaltjesdief Arek Milik

© Pro Shots

4. De sterke fases van NEC

De Nijmegenaren promoveerden opnieuw naar de Eredivisie. Aan de hand van Christian Santos vocht NEC zich langzaam omhoog. Inmiddels staat de club op een zevende plaats en zijn play-offs voor Europees voetbal nog in zicht.

De sterke fases van NEC

© Pro Shots

3. Opnieuw problemen voor FC Twente

Dat het niet helemaal lekker ging bij de Tukkers was algemeen bekend, maar dit seizoen werd het dieptepunt bereikt. Puntenaftrek, boetes en nu zelfs misschien wel het kwijtraken van de licentie. Daarnaast hebben verschillende bestuursleden hun taken neergelegd na een vernietigend rapport over het wanbeleid van de club.

Opnieuw problemen voor FC Twente

© Pro Shots

2. De opmars van Vincent Janssen

In juni 2015 verruilde de spits Almere City voor AZ. In totaal staat de teller nu op 30 goals en zes assists in 45 optredens voor de Alkmaarders. Daarnaast maakte hij ook nog eens zijn debuut voor Oranje en was hij belangrijk met een goal en assist in het duel tegen Engeland.

De opmars van Vincent Janssen

© Pro Shots

1. Het Champions League-avontuur van PSV

In een groep met Manchester United, CSKA Moskou en VfL Wolfsburg schreef iedereen PSV al af. De Eindhovenaren verbaasden vriend en vijand na de plaatsing voor de achtste finales, waar er twee keer sterk werd gespeeld tegen grootmacht Atlético Madrid. Helaas waren de Spanjaarden te sterk in de penaltyserie.

Het Champions League-avontuur van PSV

© Pro Shots

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog