Logo Voetbalblog
“Kans zeer groot dat hij terugkeert naar Ajax”
© Pro Shots

april 2016 • Voetbalnieuws

“Kans zeer groot dat hij terugkeert naar Ajax”

Tegenover VI Radio zegt Lippold: “Het is heel reëel. Dat hij nu echt uitspreekt dat hij erover nadenkt en daar voor open staat, dat is meer dan een sollicitatie. Ik krijg bijna het idee dat het al rond is.”

“Frank de Boer heeft al een paar keer contact met hem gehad en nu hij er zelf ook over begint, acht ik de kans zeer groot dat hij terugkeert naar Ajax”, aldus een enthousiaste Lippold.

Volgens de journalist is de positie van Huntelaar bij Schalke 04 een belangrijke reden waarom de spits kan vertrekken. “Op zich zit hij er goed, alleen hij zit op een dood spoor. Ze hebben kortgeleden zijn contract verlengd tot 2017 met de boodschap dat ze de aanval zouden inzetten op Dortmund en Bayern München.”

“Ze roepen maar wat en het is een heel opportunistische ploeg. Het spel is dramatisch en Huntelaar gaat daar nu ook in mee. Hij staat de laatste twee jaar stil en dus is het de hoogste tijd om weg te gaan”, meent Lippold.

Dat de Amsterdammers vol inzetten op hun voormalige topscorer, betekent volgens Lippold ook dat Sébastien Haller even in de wachtkamer zit. “Die interesse is er wel degelijk. Overmars heeft met het management van Utrecht nauwe contacten. Utrecht heeft alleen wel gesteld dat Haller voor minder dan acht miljoen euro niet weggaat.”

“De eigenaar bepaalt de prijs. Ajax weet dat, dus die interesse hebben ze wel even geparkeerd. Ze zetten nu honderd procent in op Huntelaar. Als Huntelaar komt, is de kans groot dat Haller bij Utrecht blijft”, besluit de journalist.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog