Ajax wint laatste duel onder Frank de Boer

mei 2016 • Voetbalnieuws

In het Olympisch Stadion in Shenyang, waar een slordige veertigduizend toeschouwers aanwezig waren, stuurde De Boer zijn sterkste elftal het veld op. De enige verandering was de voorkeur die Jaïro Riedewald kreeg boven Mitchell Dijks.

Na ruim een kwartier opende de Amsterdammers de score. Joël Veltman kopte een corner van dichtbij raak. Ajax kreeg genoeg kansen om de marge te verdubbelen, maar wist niet te scoren.

Kenny Tete moest vlak voor rust na tweemaal geel het veld verlaten en dus moesten de Amsterdammers met tien man verder. Jasper Cillessen maakte de grootste kans voor de thuisclub onschadelijk.

De Boer gooide zijn elftal in de slotfase nog flink om. Onder meer Mike van der Hoorn viel in. De verdediger scoorde, met een beetje hulp van een speler van de Chinese ploeg, vijf minuten voor tijd de 0-2.