Van Gaal pakt FA Cup met United

mei 2016 • Samenvattingen

In de eerste helft werd er voornamelijk afgetast door beide ploegen, al was United de bovenliggende partij. Scheidsrechter Mark Clattenburg bepaalde de eerste 45 minuten met een paar beslissingen waar niet iedereen het mee eens was.

In de tweede helft waren de Red Devils dichtbij de openingstreffer. Marouane Fellaini schoot op de lat en niet veel later kopte Anthony Martial op de paal. Pas laat in de tweede helft opende Crystal Palace score door een fraaie treffer van Jason Puncheon.

Drie minuten later scoorde Juan Mata de gelijkmaker. Beide ploegen wisten niet meer te scoren en dus gingen de teams de verlenging in. In de eerste helft van de extra tijd kreeg Chris Smalling zijn tweede gele kaart en moest United verder met tien man.

In de tweede helft van de verlenging bleek uiteindelijk invaller Jesse Lingard de grote man. De vleugelspeler scoorde de 2-1 en schoot zijn club naar de titel. Door de overwinning heeft Van Gaal nu de beker gewonnen in vier verschillende landen.