KNVB komt mogelijk met Nederlands/Belgische beker

Door Redactie
24-05-2016 om 15:06
Mailen

In de hoop de kwaliteit van het Nederlandse voetbal te verhogen, onderzoekt de KNVB allerlei dingen in het plan: ‘Winnaars van morgen’. Er worden allerlei dingen besproken, waaronder een andere opzet voor promotie en degradatie, en een nieuw bekertoernooi.

“In mei 2017 moet er echt een nieuwe promotie/degradatieregeling liggen”, aldus technisch manager Jelle Goes tegenover Voetbal International. “Want als we blijven doen zoals we het altijd hebben gedaan, worden we niet beter. Maar je begrijpt dat hier veel belangen mee gemoeid zijn. Eredivisie, Jupiler League, tv-zenders. We zijn er wel mee bezig. Iedereen is er van overtuigd dat het anders moet.”

Ook een andere opzet van het KNVB-bekertoernooi wordt onderzocht. “We zouden een Nederlands/Belgische beker kunnen organiseren. Dat is op tafel gekomen. Met bijvoorbeeld een uit- en thuiswedstrijd, om tot meer wedstrijden onder hogere weerstand te komen. Je zou ook kunnen denken aan een bekertoernooi tussen de beste acht uit Nederland en België, waarbij ze strijden om een Europees ticket. We hopen dat de Belgen ook open staan voor dit soort ideeën.”

Meer over: , , , , ,