Schrijf jij graag over voetbal en wil je daar een leuk zakcentje mee verdienen? Voetbalblog.nl zoekt redacteuren! Interesse? Stuur ons een appje op 06 55 69 35 82. Liever mailen? Kan ook.

Van der Vaart: “Ik heb niet zo’n hoge pet op van de Belgen”

Door
26-05-2016 om 14:33
Mailen

Terwijl iedereen denkt dat België dit EK gaat winnen, is Rafael van der Vaart daar niet zo zeker van. In gesprek met ‘Het Parool’ vertelt hij niet zo’n hoge pet van de Belgen op te hebben.

Van de Vaart werd deze week gepresenteerd als EK-analist van de NOS. Tijdens het toernooi zit hij bij het NOS-programma Studio France als sidekick op de bank. België gaat het EK zéker niet winnen, stelt de voormalig Ajacied.

“Ik heb niet zo’n hoge pet op van de Belgen, om eerlijk te zijn. Het is een hype. Natuurlijk, ze hebben geweldige spelers, maar zitten in een periode zoals wij dat met het Nederlands elftal eerder zaten: individuele kwaliteit genoeg, maar maak daar maar eens een team van”, legt hij uit.

“Ik ben zelf half Spaans, dus heb ik sowieso meer met Spanje. Als je mij zou vragen wie het EK wint – wat overigens een verschrikkelijke vraag is – zeg ik Frankrijk, een heerlijke ploeg.”

Meer over: , ,