Zijn Rode Duivels hun favorietenrol waard?

Door Max
06-06-2016 om 13:05
Mailen

Na het WK twee jaar geleden waren we hoopvol. België zal het goed doen tijdens het EK, verzekerden mijn buitenlandse vrienden me. En we konden terecht hoopvol zijn. Het was jaren geleden dat de Duivels het nog zo goed deden op internationaal niveau. Toch twijfel ik of ik mijn geld op de Duivels zou zetten.

Wedden op voetbal? Profiteer dan vette promoties bij Ladbrokes!

Neem nu de wedstrijd van woensdag, tegen Finland. Wilmots en co speelden een povere match tegen Finland, nummer 63 van de wereld. “We gaan die Finse bomen van het veld hakken,” klonk het hoopvol. Maar de ploeg heeft maar net een blamage ontweken. Onvoldoende bewijs voor een favorietenrol in Frankrijk. De spelers vinden zelf dat ze niet slecht gespeeld hebben. Er werden veel kansen gecreëerd, klinkt het achteraf bij Romelu Lukaku en Jan Vertonghen. De Belgen waren inderdaad dominant, en kansen waren er met hopen. Maar toch zijn er punten voor kritiek.

Eerst en vooral zat er geen tempo in het spel. Na vijf minuten ging het tempo drastisch omlaag. Wat betreft opbouw liet het middenveld steken vallen. Bovendien kwamen de individuele acties er te weinig uit. Toppers zoals Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Divock Origi speelden benedenmaats. Goed, ze creëerden veel kansen. Maar de afwerking kon zoveel beter. Ik vraag me zelfs af of Benteke het doel wel wist staan.

Dan hebben we nog niet over de afwezige spelers gesproken. Vincent Kompany, de laatste jaren het boegbeeld bij uitstek van het Belgische voetbal, is uit met een blessure. Bovendien moeten we ook Bjorn Engels en Dedryck Boyata in de verdediging missen. Het middenveld moet dringend beter. Dat viel op te merken in de wedstrijd tegen Finland. Zet Radja Naingolan in de basis, met Axel in een controlerende rol. Laat Thomas Vermaelen de leiding geven in de aanval. Tot slot is Lukaku nummer één. Van alle spitsen in de selectie heeft hij het afgelopen seizoen kunnen scoren.

Als we de bookmakers mogen geloven, zal België de wedstrijd tegen Italië winnen. Ik hou toch mijn hart vast. De grootste eer moeten we toekennen aan de supporters. Telkens wanneer de ploeg ten aanvol trok, klonk het uit volle borst “tous ensemble”.

Weet jij hoe de wedstrijd tegen Italië zal aflopen? Voorspel dan de wedstrijd bij Betfirst.

Meer over: , ,