Adviseur vreest voor toekomst Nederlandse club

Door
10-06-2016 om 11:02
Mailen

Fortuna Sittard, spelend in de Jupiler League, heeft het op dit moment financieel heel zwaar. Zo zwaar zelfs dat het onzeker is of de club blijft bestaan. Adviseur Paul van der Kraan weet het ook niet meer. Hij laat op de officiële kanalen weten dat er nog geen definitieve oplossing is voor een gezonde toekomst.

De tijd begint te dringen voor Fortuna Sittard, want woensdag moet de begroting voor het komende seizoen bij de KNVB worden ingeleverd. “Deze moet volledig onderbouwd zijn en daarnaast moet er een definitieve oplossing zijn voor het liquiditeitsprobleem van het afgelopen seizoen 2015/2016. Omdat onze accountant enige dagen nodig heeft om de door Fortuna aangeleverde begroting te controleren, moeten we uiterlijk vrijdag 10 juni het volledige bedrag bijeen hebben om het crediteurenakkoord mee te betalen”, schrijft van der Kraan op de website van Fortuna Sittard.

Het crediteurenakkoord valt hoger uit dan werd verwacht, stelt Van der Kraan. “Er bleken namelijk de nodige onvoorziene posten te zijn. Daarom heb ik de afgelopen week druk gezocht naar manieren om de hogere kosten van het crediteurenakkoord te beheersen. Er is mogelijk een oplossing gevonden, maar het is onduidelijk of de daarbij behorende voorwaarden op tijd gerealiseerd kunnen worden.”

Meer over: , ,