Logo Voetbalblog
‘Ajax bijna rond met nieuwe spits’
© Pro Shots

juni 2016 • Voetbalnieuws

‘Ajax bijna rond met nieuwe spits’

Volgens Deportivo Cali, zijn huidige club, is er een akkoord met Ajax over de transfersom van zo’n 5,5 miljoen euro aanstaande. De Telegraaf meldt dat er bij een definitief akkoord een einde komt aan een maandenlange geheime operatie, waarbij de Amsterdammers een aantal topclubs moest zien af te troeven.

Ajax had de Colombiaanse spits al langere tijd op de radar. Casierra werd door meerdere scouts, inclusief hoofdscout Henk Veldmate, bekeken. De spits zou door de scouting als een pareltje worden omschreven en past in het profiel dat Peter Bosz van een spits heeft.

Casierra komt in Groot-Brittannië nog niet in aanmerking voor een werkvergunning en ook door het maandenlange werk van Ajax is zaakwaarnemer Helmur Mennin vastberaden om zijn cliënt naar Amsterdam te brengen.

Mennin ziet in de Eredivisie de ideale vervolgstap voor de Colombiaan. Deportivo Cali wilde de spits echter niet kwijt en eerst zou vaste spits Harold Preciado moeten vertrekken. Uiteindelijk lijkt de club toch overstag te gaan.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog