?>
PSV verslaat Feyenoord en wint elfde Johan Cruijff Schaal
© Pro Shots

In de openingsfase van de strijd in de Amsterdam ArenA was er weinig te beleven. In de eerste 30 minuten was er slechts één kans: Andrés Guardado schoot een vrije trap op de lat, alvorens Luuk de Jong over kopte in de rebound.

De spits kreeg nog een mogelijkheid om te scoren, maar schoot een penalty over. De misser van De Jong bracht leven in het duel. Na een opstootje tussen Jetro Willems en Jens Toornstra schoot Gastón Pereiro net naast.

Een aantal minuten voor rust werd de ban gebroken. Feyenoord kreeg de bal niet uit het strafschopgebied, waardoor Davy Pröpper via het been Terence Kongolo raak kon schieten.

Na de rust kwamen de Rotterdammers sterker terug. Tonny Vilhena, Dirk Kuyt, Jens Toornstra en Eljero Elia kregen kansen, maar zij slaagden er niet in om de bal achter Jeroen Zoet te krijgen.

Beide ploegen creëerden in de slotfase zeer weinig. Jürgen Locadia en Jetro Willems kregen nog kansen, maar kwamen niet tot scoren. Derhalve won PSV de elfde Nederlandse Supercup in de historie.

 

Trending

Vers