Marvelous Nakamba mogelijk naar RSC Anderlecht

Door Max
04-08-2016 om 16:24
Mailen

Het lijkt eraan te komen: het vertrek van Steven Defour bij RSC Anderlecht. Onder andere een aantal clubs uit het Midden-Oosten zouden geïnteresseerd zijn in de voormalige Rode Duivel. Ook de Premier League zou tot de mogelijkheden van de Anderlechtse middenvelder behoren. Grote vraag voor de Belgen is wie Defour in dat geval gaat vervangen bij RSC Anderlecht. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws zou Anderlecht veel interesse tonen in Marvelous Nakamba, een 22-jarige Zimbabwaanse middenvelder die momenteel bij Vitesse speelt.

Vertrek Stefan Defour

Voor de transfer van Steven Defour stelt RSC Anderlecht behoorlijk hoge eisen: de voetbalclub wil minstens 7 miljoen euro voor de middenvelder ontvangen. Al Jazira heeft aangegeven dat bedrag te hoog te vinden. Het Engelse Burnley zou een tegenbod gedaan hebben. Vooralsnog laat Defour in ieder geval niets los, zoveel werd duidelijk na het persmoment van de derde voorronde van de Champions League. Tijdens deze CL-voorronde nam RSK Anderlecht het op tegen Rostov, maar ging de club naar huis met een teleurstellende 0-2 nederlaag. De wedstrijd was veelbesproken in België, omdat shirtsponsor Proximus vooraf de eis had gesteld dat de wedstrijd enkel op haar sportkanaal 11+ te zien zou zijn. Belgen zonder Proximus TV bleven dus in de kou staan. Een voorval dat waarschijnlijk voorkomen had kunnen worden als Bwin nog shirtsponsor was.

De teleurstelling rondom de nederlaag van RSC Anderlecht werd in de pers natuurlijk breed uitgemeten, maar er was ook aandacht voor de mogelijke transfer van Defour: “De steunbetuigingen doen me de deugd. Ik ben al veel uitgejouwd in mijn carrière, maar nooit door de supporters van mijn eigen ploeg. Dat is allesbehalve aangenaam, maar ik heb de coach gezegd dat ik me altijd 100 procent zal geven. Wat mijn toekomst brengt, zullen we wel zien. Er is nog niets beslist. Misschien komt er een bod, misschien blijf ik.” De toekomst van Defour lijkt alles behalve vast te staan, maar de Anderlechtse club kijkt natuurlijk niet voor niets naar een mogelijke vervanger.

Marvelous Nakamba

Die mogelijke vervanger zou wel eens Marvelous Nakamba kunnen heten. De 22-jarige Zimbabwaan voetbalt inmiddels twee jaar voor Vitesse en was vorig seizoen goed voor één doelpunt en drie assists in dertig competitieduels. Verder is Nakamba vooral een interessante speler omdat hij op verschillende posities kan spelen. Naar verluidt zou Vitesse meer dan 2 miljoen euro vragen voor de Zimbabwaanse middenvelder. Vooralsnog lijkt RSC Anderlecht te wachten met het doen van een bod tot er meer zekerheid is over de (eventuele) transfer van Stefan Defour. En Vitesse? Die club kan in ieder geval rekenen op een oude bekende.

Meer over: